image 1236502911 1

جزیره هِندُرابی (هندورابی) یکی از جزایر ایرانی خلیج‌فارس است. این جزیره از توابع بخش کیش شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران است. این جزیره سرزمینی هموار و تقریباً بدون عوارض طبیعی است.

هندورابی در حد فاصل بین جزیره کیش و جزیره لاوان قرار گرفته و طول آن ۷ مایل و پهنایش ۴ مایل است و ۲۲٫۸ کیلومترمربع مساحت دارد. فاصله هندرابی تا بندر چیرویه ۹ کیلومتر، تا جزیره کیش ۲۸ کیلومتر، تا بندر لنگه ۱۳۳ کیلومتر و تا بندرعباس ۳۲۵ کیلومتر است.

در بهمن‌ماه ۱۳۸۹ قانون الحاق جزایر هندورابی و فارور کوچک و بزرگ به محدوده منطقه آزاد کیش از سوی رئیس‌جمهور ابلاغ شد.

آثار تاریخی

در جزیره هندرابی روستایی است به نام روستای «هندرابی» هست که در نزدیکی این روستا آثار خرابه‌های قریه‌ای به نام «الدورات» دیده می‌شود.

همچنین در یک کیلومتری جنوب‌غربی این روستا آثار قریه دیگری نیز وجود دارد که به‌نام «الصراة» معروف است، در این خرابه‌ها آثار گوناگونی از دوران بسیار دور یافت شده‌است.

ترابری و گردشگری

برای سفر به هندورابی فقط و فقط می‌توان از مسیرهای دریایی تردد نمود که شامل جزیره‌های لاوان و کیش یا بندرهای روستایی نزدیک به هندورابی می‌باشد. بر طبق مصوبه سازمان محیط زیست با توجه به موقعیت مهم و حساس جزیره هندورابی در زادآوری لاکپشت‌های پوزه عقابی که در معرض خطر انقراض جهانی قرار دارند، هرگونه کمپینگ و چادر زدن در جزیره هندورابی در تمام طول سال تنها محدود به ساحل شرقی جزیره که برای این کار مشخص شده‌است، می‌باشد و همچنین هرگونه ورود در تمام طول شبانه روز به کلیهٔ ساحل‌های ماسه ایی جزیره در فصل تخم‌گذاری لاکپشت‌های پوزه عقابی یعنی از پانزدهم بهمن تا پانزدهم مرداد بمدت شش ماه کاملاً ممنوع می‌باشد.

جزیره هندورابی کجاست؟

حتما می‌پرسید که جزیره هندورابی مال کجاست؟ هندورابی (هِندُرابی) یکی از جزایر خلیج فارس و از توابع جزیره کیش است که بین جزیره کیش و جزیره لاوان قرار دارد. این جزیره جذاب در استان هرمزگان، شهرستان بندر لنگه و بخش کیش قرار گرفته است.

فاصله جزیره هندورابی تا کیش ۲۸ کیلومتر، تا قشم 36 کیلومتر، تا بندر چیرویه (که در روستای سیروئیه یا چیرویه واقع شده است) 9 کیلومتر، تا بندر لنگه ۱۳۳ کیلومتر و تا بندرعباس ۳۲۵ کیلومتر است. این جزیره سرزمینی هموار و تقریبا بدون عوارض طبیعی است. مساحت جزیره هندورابی ۲۲٫۸ کیلومتر مربع است. این جزیره در سال ۱۳۸۹ به همراه فارور کوچک و بزرگ به منطقه آزاد کیش اضافه شد.

۱۵ نکته جالب در مورد جزیره هندورابی

۱– لاک‌پشت‌‌ها در جزیره مرجانی هندورابی

از اواسط اسفند تا اواخر خرداد ماه ساحل‌های جزیره تبدیل به بستری برای تخم‌گذاری تمام لاک‌پشت‌های منطقه می‌شوند. لاک‌پشت‌های کوچک و بزرگ هر ساله به این جزیره می‌آیند و در آرامش و امنیت جزیره چاله‌هایی برای تخم‌گذاری درست می‌کنند.

این پدیده می‌تواند یکی از زیباترین صحنه‌هایی باشد که در زندگیتان دیده‌اید. بیرون آمدن لاک‌پشت‌ها از تخم و سرازیر شدنشان به سمت آب هم یکی دیگر از اتفاقات محیط زیستی است که در سفر به هندورابی می‌توانید شاهد آن باشید.

۲– این جزیره خالی از سکنه است؟

این‌طور معروف است که اینجا جزیره‌ایست خالی از سکنه ولی طبق سرشماری‌های سال ۱۳۹۵ حدود ۱۹۱ نفر در این جزیره زندگی می‌کنند. بیشتر این افراد ماهیگیران بومی و عرب تبارند. در این جزیره پاسگاه پلیس، مدرسه و درمانگاه هم برای ساکنین وجود دارد.

به دلیل جمعیت کمی که در هندورابی زندگی می‌کند این جزیره در گروه جزیره‌های کم جمعیت قرار گرفته است. خانه‌های قدیمی‌ساز با نمای گچی یا سفید که خود از جاذبه‌های فرهنگی مردم جزیره است به زیبایی این جزیره افزوده است.

۳– کلوپ دریایی معروف جزیره هندورابی کجاست؟

سفر به جزیره هندورابی تنها به معنی بازدید از روستاها و جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی نیست. کلوپ دریایی جزیره تفریحات آبی جذابی را برای گردشگران فراهم کرده است.

اگر به غواصی علاقه دارید یکی از زیباترین ساحل‌های مرجانی با لاکپشت‌ها و دیگر موجودات دریایی در اینجا در انتظار شما است. ساحل‌های کم عمق و زلال این جزیره محیط روشن و مناسبی برای غواصی فراهم نموده است. تفریحات دیگری مثل جت اسکی، موتور‌سواری در ساحل، سافاری و … هم از هیجان‌انگیزترین تفریحاتی است که می‌توانید آنها را در کلوپ تفریحات دریایی امتحان کنید.

۴– هندورابی یعنی چی؟

در سندهای قدیمی درباره  اسم این جزیره به جای هندورابی از عنوان ابرون استفاده شده است. هلندی‌ها هم در سال ۱۶۴۵ نام این جزیره را هورن گذاشته‌اند.

براساس یک افسانه محلی هند و رابی اسم یک زوج عاشق بوده که به این جزیره می‌آیند و باهم زندگی می‌کنند. پس با توجه به اسمش این جزیره می‌تواند مکانی افسانه‌ای برای عشاق هم باشد که می توانند در آن زیباترین خاطرات عاشقانه خود را بسازند.

۵– هندورابی یکی از پایگاه‌های پرتغالی‌ها در دریای جنوب بوده است؟

در این جزیره دو روستای الدورات و الصراة که در قدیم پایگاه پرتغالی‌ها هم بوده است وجود دارد. این دو روستا از جاذبه‌های تاریخی، توریستی و گردشگری این جزیره جذاب هستند که پیشنهاد می‌شود از آنها هم دیدن کنید.

در جزیره هندورابی روستایی به نام روستای هندرابی وجود دارد. در نزدیکی این روستا آثار خرابه‌های روستای الدورات دیده می‌شود. در یک کیلومتری جنوب‌ غربی این روستا هم آثار روستای دیگر یعنی روستای الصراة به چشم می‌خورد. در این خرابه‌ها آثار مختلفی از دوران خیلی قدیم یافت شده‌ است.

۶– نقشه جزیره هندورابی و اندازه آن نسبت به کیش

مسافت بین کیش تا تهران از راه هوایی ۱۰۵۲ کیلومتر، تا بندرعباس ۲۵۰ کیلومتر، تا بندر لنگه ۹۰ کیلومتر و تا جزیره هندورابی ۲۸ کیلومتر است. نزدیکترین بندر ایران به جزیره کیش بندر آفتاب است که با این جزیره ۱۳ کیلومتر فاصله دارد.

۷– در جزیره چه حیواناتی را ممکن است ببینید؟

فکر کنید در جایی که به ندرت پرنده پر می‌زند از توی چادر بیرون بیایید و تا چشم کار میکند جلویتان آبی دریا باشد. در این حالت با تنوع جانوری در این جزیره که اتفاقا خیلی زیاد هم هست روبرو می‌شوید.

ساحل‌ّای شمالی جزیره پر از مرجان‌اند. در این منطقه شاهین و باز هم می‌شود دید اما تنوع ماهی‌ها و آبزیان بیشتر است. آب دریا این جزیره مرجانی پر است از آبزیان مختلف مثل جراح ماهیان، تن ماهیان دم زرد، یونیک، پیکاسو، ملوان و طوطی ماهیان. در ساحل این جزیره ممکن است با ستاره های دریایی هم روبرو شوید که بیشتر در ساحل شمالی جزیره هستند.

۸– تجربه بی‌نظیر غواصی در جزیره هندورابی

جزیره هندورابی به جزیره مرجانی هندورابی هم معروف است. دلیل این معروفیت این است که تراکم مرجان‌ها در ساحل‌های شمالی جزیره زیاد بوده که جاذبه بسیار مناسب و خوبی هم برای غواصی به وجود آورده است.

سایت‌های غواصی در قسمت ساحل جنوبی‌ جزیره عمیق‌تر است. البته بازدید از سایت‌های غواصی که در ساحل شمالی این جزیره قرار دارند و شنا در آنها هم بسایر لذت بخش است. در قسمت شمالی عمق بین 5 تا 8 متر است که سایت خیلی خوبی برای اسنورکلینک و غواصی در شب محسوب می‌شود.

یکی دیگر از جاذبه‌های غواصی در این منطقه وجود انواع آبزیان است. تصور کنید که در تجربه غواصی در این جزیره شما از آبزیانی در این ریف دیدن می‌کنید که با تعجب خواهید گفت این آبزیان در ایران هستند؟

در ساحل شرقی جزیره ریف‌های مرجانی عمیق‌تری وجود دارد که مملو از انواع آبزیان و به خصوص ستاره‌های دریایی است که نوازشگر چشم شما و خالق زیباترین خاطرات در ذهن شما خواهند بود. عمق دریا در ساحل‌های شرقی بین 8 تا 18 متر است و در نقاط عمیق‌تر ستاره‌های دریایی بسیار زیبایی به چشم می‌خورند.

۹– سواحل بکر جزیره هندورابی

جمعیت کمی که در این جزیره زندگی می‌کند و طبیعت خاص به همراه جاندارن زیبایش باعث شده است که این جزیره بسیار بکر باشد.  این جزیره در چهار جهت شمال، جنوب، شرق و غرب ساحل‌‌های با پوشش‌های گیاهی خاص و آبزیان متفاوت دارد. همین باعث شده است که جزیره مرجانی هندورابی بکرترین ساحل‌‌های جنوبی را در خلیج فارس داشته باشد که بهترین گزینه برای شنا، غواصی و حتی دیگر تفریحات دریایی است.

ساحل‌ّایی با شن‌های نرم، آب‌هایی سبز رنگ و مرجانی با صخره‌هایی عجیب و غریب که توسط امواج دریا تراشیده شده‌اند از زیبایی‌‌های جزیره هندورابی هستند. این صخره‌ها محیطی مرموز و جذاب را به وجود آورده‌اند و سوژهای خوبی هم برای عکاسی هستند. در این جزیره غارهای کوچک و بزرگی هم وجود دارد.

۱۰– قبرستان قدیمی در جزیره هندورابی

یک گورستان بسیار قدیمی هم در جزیره هندورابی وجود دارد که درگذشتگان بومی در آن به خاک سپرده شده‌اند. قبرستانی که در آن، نه تنها ایرانیان، بلکه پرتغالی‌ها هم به خاک سپرده شده‌اند.

بر روی قبرهای مردان تنها یک سنگ و بر روی قبرهای زنان دو سنگ گذاشته شده است. در نتیجه، این قبرستان قدیمی با دیگر قبرستان‌های ایران خیلی فرق دارد.

۱۱– هندورابی و قنات‌های آب

آب جزیره از چاه یا از آب انبارها تامین می‌شود. این قنات‌ها و آب انبارها اتفاقا خودشان به یک جاذبه گردشگری تبدیل شده‌اند. شما هنگام اقامت در این جزیره زیبا می‌توانید به دیدن تنها منبع جمع آوری آب شیرین در این جزیره هم بروید.

اگر قصد سفر به جزیره هندورابی را دارید بهتر است که آب کافی برای خوردن با خودتان ببرید.

۱۲– چه بندرهایی به این جزیره می‌رسند؟

بندر‌هایی که به این جزیره می‌رسند بندر لنگه و بندر چیرویه هستند. بندر لنگه یکی از شهرهای استان هرمزگان در کرانه ساحلی خلیج فارس، مرکز شهرستان بندر لنگه و یکی از بندرهای مهم در جنوب ایران است. فاصله زمانی بندر لنگه تا جزیره هندورابی حدود دو ساعت و چهل دقیقه است.

۱۳– تنوع موجودات دریایی در جزیره هندورابی

جزیره هندورابی به دلیل اینکه تنوع آبزیان زیادی دارد به عنوان آکواریوم طبیعی ایران هم شناخته می‌شود. تراکم مرجان‌ها در ساحل‌‌های شمالی جزیره هندورابی آن را به زیستگاه بسیار مهمی در منطقه برای انواع آبزیان تبدیل کرده است.

از آبزیان موجود در این محل، می توان به انواع مرجان‌های مغزی، جراح ماهیان، تن ماهیان دم زرد، یونیک، پیکاسو، ملوان و طوطی ماهیان اشاره کرد. بازدید از لاک‌پشت‌های دریایی که از اواسط اسفند ماه و تا نیمه خرداد جهت تخم‌گذاری به ساحل‌‌های جزیره هندورابی می آیند هم خالی از لطف نیست.

۱۴– بهترین زمان برای سفر به هندورابی کی است؟

جزیره هندورابی مثل بیشتر جزیره‌های حاشیه خلیج فارس آب‌وهوایی گرم و خشک دارد. به همین دلیل بهترین زمان برای سفر به این جزیره فصل‌های خنک سال یعنی حدودا از از پاییز تا اول بهار است.

۱۵– هندورابی فرودگاه هم دارد!؟

شاید باور نکنید ولی این جزیره فرودگاه هم دارد. از سال ۱۳۹۳ و با رویکرد توسعه اکوتوریسم، طرح ساخت هتل، رستوران، امکانات تفریحی در جزیره هندورابی در دستور کار قرار گرفته است. در سال ۱۳۹۶ به دنبال این طرح فرودگاه جزیره افتتاح شد.

این خط هوایی بین دو جزیره کیش و هندورابی برقرار است و با دو هواپیمای سبک در حدود ۱۲ دقیقه، مسافران را از فرودگاه کیش به فرودگاه هندورابی می‌رساند.

نکات مهم برای سفر به هندورابی

در جزیره هندورابی فقط یک سوپرمارکت وجود دارد و خوراکی‌هایش هم چندان متنوع نیست پس فکر اینجایش را هم بکنید.

این جزیره یک رستوران دارد که در کنار کلوپ دریایی قرار گرفته است.

هندورابی امکانات زیادی ندارد پس لازم است که مواد خوراکی، وسایل آشپزی، کمک‌های اولیه، آب شیرین، لباس مناسب و … همراه خود داشته باشید.

اگر به ماهیگیری علاقه دارید حتما لوازم ماهیگیری را همراه خودتان ببرید.

مسیرهای دسترسی به جزیره هندورابی

برای رفتن به جزیره هندورابی، بهترین و در دسترس‌ترین راه، سفر دریایی است و از چندین مبدا انجام می‌پذیرد. نزدیک‌ترین مسیر به هندورابی، از مبدا بندر چیرویه است؛ از چیرویه تا هندورابی را می‌توان در مدت زمان ۲۰ دقیقه طی کرد؛ از بندر لنگه و لاوان نیز می‌توان با قایق به‌سمت هندورابی رفت؛ ولی باید مسافت بیشتری را پیمود. مسیر دیگر رفتن به جزیره هندورابی نیز از کیش است. در کیش، بلیط‌های کشتی به مقصد هندورابی در ساعات مختلف در دسترس هستند.

اکوسیستم هندورابی

در آب‌های پیرامون جزیره هندورابی، صخره‌های مرجانی زیادی وجود دارند؛ از همین رو، موجودات آبزی زیادی در آنجا زندگی می‌کنند. از جمله ماهی‌های اطراف جزیره هندورابی می‌توان به جراح ماهی، طوطی ماهی، یونیک، پیکاسو، ملوان و ماهی تن دم زرد اشاره کرد. علاوه بر این، داخل جزیره، در اواخر زمستان و تا ابتدای تابستان، لاک‌پشت‌های زیادی برای تخم‌گذاری به سواحل هندورابی می‌آیند که مناظری بسیار تماشایی و شگفت‌انگیز را ایجاد می‌کنند. پرندگانی همچون شاهین و باز نیز در هندورابی به چشم می‌خورند.

معنی هندورابی

در اسناد تاریخی دو دلیل برای نام‌گذاری هندورابی آمده است. در این اسناد، از جزیره هندورابی با نام «ابرون» یاد می‌شود؛ با این حال، هلندی‌ها در سال ۱۶۴۵ میلادی، نام «هورن» را روی این جزیره گذاشتند؛ از همین رو، احتمال دارد که این دو نام در گویش مردم و در گذر زمان، به «هندورابی» تغییر پیدا کرده‌اند. از سوی دیگر و بنابر افسانه‌ای قدیمی، عاشق و معشوقی به نام هند و رابی به این جزیره سفر می‌کنند تا باقی زندگی خود را در آنجا بگذرانند و از‌ آن زمان،‌ این جزیره به نام هندورابی شهرت یافته است.

تاریخچه هندورابی

در حال حاضر، مشخص نیست که دقیقا از چه زمانی انسان‌ها در جزیره هندورابی ساکن شده‌اند یا دلیل مهاجرت آن‌ها به این جزیره چه بوده است؛ با این حال، مورخان بر این باور هستند که در زمان استعمار مناطق جنوبی ایران به دست پرتغالی‌ها، یعنی از سال ۱۵۰۲ تا ۱۶۴۸ میلادی، آن‌ها هندورابی را به یکی از پایگاه‌های نظامی و همچنین بازرگانی مهم خود تبدیل کردند. امروزه می‌توان بقایایی از ساختمان‌های قدیمی متعلق به پرتغالی‌ها را در بخش‌هایی از جزیره مشاهده کرد. هنگام جنگ جهانی اول، اقوام مهاجر، هندورابی را به‌عنوان قشلاق خود انتخاب کردند؛ آن‌ها در آن زمان زندگی خود را با ماهیگیری و دامداری سپری می‌کردند. خرابه‌های روستاهای «الدورات» و «الصراه» از جمله بناهای به‌جای‌مانده از همین اقوام مهاجر است.

جاهای دیدنی جزیره هندورابی

هندورابی جاذبه‌های گوناگون طبیعی و تاریخی دارد که هریک با ویژگی‌های خاص خود، نظر بازدیدکنندگان را جلب می‌کنند. از جمله جاهای دیدنی هندورابی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

روستای هندورابی

روستاهای الدورات و الصراه، از جاهای تاریخی هندورابی هستند

درون جزیره، روستایی به نام هندورابی وجود دارد. اکثر ساکنان روستای هندورابی به زبان عربی صحبت می‌کنند؛ اما افرادی هستند که به فارسی تسلط دارند و در صورتی که به راهنمایی نیاز داشتید، می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید.

ظاهر روستا، سنتی است و خانه‌های آن‌ها از مرجان، سنگ و گچ ساخته شده‌اند و نمایی سفیدرنگ دارند. در نزدیکی روستای هندورابی نیز دو روستای تاریخی «الدورات» و «الصراه» قرار دارند که در روزگار قدیم، پایگاه پرتغالی‌ها بودند.

قبرستان هندورابی

در کنار روستاهای تاریخی «الدورات» و «الصراه»، قبرستانی قدیمی وجود دارد. در این قبرستان علاوه بر ساکنان ایرانی جزیره، پرتغالی‌ها نیز به خاک سپرده شده‌اند. به همین دلیل، این قبرستان به نام قبرستان پرتغالی‌ها نیز شهرت دارد. در قبرستان هندورابی، هیچ نام و نشانی روی قبرها به چشم نمی‌خورد؛‌ اما از ظاهر قبر، جنسیت فرد داخل آن‌ مشخص می‌شود؛ روی قبر آقایان یک سنگ و روی قبر بانوان،‌ دو سنگ وجود دارد.

مسجد هندورابی

مسجد هندورابی کوچک، اما زیبا و جالب‌توجه است. مصالح به کار رفته در ساختمان این مسجد خاک و سیمان هستند و بافت سنتی آن، مطابق با بافت دیگر مناطق جزیره است. مسجد هندورابی بزرگ نیست و تنها گنجایش ساکنان خود جزیره را دارد.

آب‌انبار هندورابی

آب‌انبار هندورابی، آب‌های باران را در خود جمع می‌کند و ساکنان محلی، از آن‌ها برای مصرف خود بهره می‌گیرند؛ از همین رو، آب‌انبار اهمیت بسیار بالایی برای آن‌ها دارد. در حقیقت، آب‌انبار مکمل چاه‌های آب شیرین جزیره به شمار می‌رود و در مواقع کمبود آب بسیار کارآمد است.

سواحل هندورابی

بی‌تردید، سواحل هندورابی از جمله جاذبه‌های برجسته آن به شمار می‌روند؛ سواحل هندورابی بکر و زیبا هستند و آرامش خاصی دارند؛ در این سواحل، می‌توان به‌راحتی از تفریحات آبی و شنا در آب‌های خلیج فارس لذت برد. شن‌ها و ماسه‌های سواحل نرم هستند و در برخی نقاط می‌توان صخره‌های مرجانی زیر دریا را مشاهده کرد؛ چراکه آب‌های پیرامون جزیره بسیار زلال هستند. عمق آب در بخش‌های شمالی جزیره، نسبت به دیگر مناطق کمتر و بین پنج تا هشت متر است؛ با این حال، در سواحل شرقی و جنوبی، عمق آب از هشت متر شروع می‌شود و در برخی نقاط تا ۱۸ متر می‌رسد.

غارهای کنار دریا

در بخش‌هایی از جزیره هندورابی صخره‌هایی وجود دارند که سر از آب بیرون آورده‌اند. این صخره‌ها محیطی جذاب و تماشایی را ایجاد کرده‌اند که اسرارآمیز به نظر می‌رسند؛ از سوی دیگر، فرسایش ناشی از برخورد آب با این صخره‌ها، سبب ایجاد غارهای کوچک و بزرگی در کنار دریا شده است که ارزش بازدید را دارند.

بهترین زمان سفر به جزیره هندورابی

آذر تا فروردین ماه، بهترین زمان سفر به جزیره هندورابی است

قرارگیری جزیره هندورابی در نزدیکی مدار استوا سبب شده است تا در بیشتر سال، آب‌وهوای این جزیره علاوه بر گرم بودن، شرجی نیز باشد؛ این موضوع ممکن است سفر به هندورابی را برای برخی افراد ناخوشایند کند؛ البته در فصل‌های پاییز و زمستان، از گرما و شرجی بودن آب‌وهوا کاسته می‌شود و زمان خوبی برای سفر به هندورابی است؛ بنابراین، بهترین زمان برای لذت بردن از جاهای دیدنی جزیره هندورابی در آب‌وهوایی مطبوع، از آذر تا فروردین ماه است.

تفریحات جزیره هندورابی

برای انجام فعالیت‌ها و تفریحات مختلف در هندورابی، بهتر است به کلوپ آبی این جزیره بروید؛ در کلوپ تفریحات آبی هندورابی امکانات مختلفی در دسترس است که می‌تواند اوقات خوشی را برای شما به ارمغان بیاورند. در این کلوپ می‌توانید با کرایه جت اسکی، از سواری روی آب‌های خلیج فارس لذت برید؛ علاوه بر این، موتورهای چهارچرخ در این کلوپ وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توان در پیست موتورسواری یا دور جزیره گردش کرد؛ همچنین امکانات قابل‌توجهی برای غواصی در آب‌های زلال پیرامون جزیره در دسترس قرار دارند.

جت اسکی، موتورسواری، غواصی و عکاسی از جمله تفریحات جزیره هندورابی محسوب می‌شوند

طبیعت بکر و تماشایی هندورابی، پر از سوژه‌های مختلف و زیبا برای عکاسی است؛ پس در سفر به هندورابی، حتما دوربین خود را به‌همراه داشته باشید و از مناظر خارق‌العاده آن عکاسی کنید؛ علاوه بر این، از نیمه اسفند تا نیمه خرداد، لاک‌پشت‌ها برای تخم‌گذاری به سواحل هندورابی می‌آیند که تماشای آن‌ها می‌تواند جالب‌توجه باشد.

اقامت در جزیره هندورابی

جزیره هندورابی، از جمله جزیره‌های کمتر توسعه‌یافته و بکر ایران به شمار می‌رود و خبری از هتل‌های کوچک و بزرگ در این جزیره نیست؛ هر چند در سال ۱۳۹۴ میلادی، هتل باران در این جزیره با مساحتی بیش از ۱,۵۶۰ متر مربع و با ۲۰ اتاق احداث شد؛ ولی فعلا فعالیتی ندارد؛ پس بهتر است که محل اقامت خود را در یکی از جزیره‌ها یا بنادر اطراف انتخاب کنید؛ بهترین گزینه نیز اقامت در کیش است تا بتوانید علاوه بر لذت بردن از جاهای دیدنی کیش، از هندورابی نیز بازدید کنید. البته در سال‌های اخیر، اقامتگاه‌های چادری در جزیره هندورابی احداث شده‌اند که می‌توان از آن‌ها برای اقامت در این جزیره استفاده کرد.

در هندورابی رستورانی بزرگ وجود دارد که در کنار کلوپ دریایی واقع شده است. در این رستوران، انوع میگو و ماهی سرو می‌شود که می‌توانید در آنجا، گردش خود را با خوردن غذاهای دریایی تکمیل کنید. اگر دوست دارید تا خوارکی‌های بیشتر و متنوع‌تری میل کنید، بهتر است آن‌ها را به‌همراه خود بیاورید؛ چراکه در جزیره هندورابی تنها یک سوپرمارکت وجود دارد؛ علاوه بر این، آب آشامیدنی نیز به‌همراه خود داشته باشید تا با مشکلی روبه‌رو نشوید.

جمعیت و منابع آب جزیره هندورابی

بسیاری از افراد بر این باور هستند که هندورابی، جزیره‌ای خالی از سکنه است؛ اما با توجه به آخرین سرشماری‌های صورت گرفته، حدود ۲۰۰ نفر در هندورابی سکونت می‌کنند  که اکثر آن‌ها به ماهیگیری مشغول هستند و علاوه بر فارسی، به زبان عربی نیز مسلط‌اند. بیشتر خانه‌‌هایی که در جزیره هندورابی وجود دارند، حالتی قدیمی دارند و از گل، سنگ و گچ ساخته شده‌اند؛ در حال حاضر، هتل‌های مجلل و مراکز خرید بزرگ در جزیره هندورابی احداث نشده‌اند؛ این امر سبب شده است تا ظاهر جزیره به‌صورت سنتی حفظ شود و مناظر طبیعی آن دست‌نخورده باقی بماند؛ هر چند عدم توسعه جزیره باعث شده است تا امکانات رفاهی کمی در دسترس اهالی و همچنین گردشگران قرار داشته باشند؛ از سوی دیگر، منابع آب هندورابی محدود است و ساکنان محلی برای تامین آب آشامیدنی خود، وابسته به آب انبارها و چاه‌ها هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *