جزیره هرمز در کنار کیش و قشم از جاذبه های مناطق جنوبی کشور و حاشیه خلیج فارس محسوب می شود. افرادی که به این ناحیه سفر می کنند، اجازه ورود با ماشین های شخصی خود را ندارند، همین مورد باعث شده تا جزیره کاملا دست نخورده باقی بماند. چنانچه قصد سفر به جزیره هرمز را دارید،
شما می توانید توسط سه چرخه های بومیان این ناحیه به بازدید از جاهای دیدنی هرمز بپردازید. سواحل این جزیره بسیار زیبا و دیدنی هستند و محلی مناسب برای گذراندن وقت به شمار می روند.
موقعیت مکانی جزیره هرمز
این جزیره 42 کیلومتر از خلیج فارس فاصله دارد. اگر از بالا نگاه کنید، جزیره به شکل یک مخروط بنظر می رسد. لازم به ذکر است که این جزیره تنها یک روستای دارای سکنه دارد. همچنین باید گفت که جزیره هرمز در فاصله هشت کیلومتری از بندرعباس است. پس شما می توانید بعد از گشت و گذار در این جزیره سری هم به بندرعباس بزنید.
برای رسیدن به جزیره هرمز دو راه وجود دارد. مسافران می توانند از سمت اسکله شهید حقانی به جزیره هرمز بروند که در حدود سی دقیقه به طول می انجامد. در مسیر دوم می توان از اسکله شهید ذاکری قشم توسط قایق موتوری به جزیره هرمز رسید.
جزیره هرمز خاک سرخی دارد. علت سرخی این خاک وجود رسوبات معدنی است. بهترین زمان برای سفر به این جزیره در فصل پاییز تا بهار است. برخلاف دیگر شهرهای ایران فصل زمستان در جزیره هرمز کاملا بهاری است.
جاهای دیدنی جزیره هرمز
این جزیره دارای بخش های دیدنی بسیاری است که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
جنگل حرا
این جنگل ها در آب های شور رشد می کنند و منطقه جنوبی ایران آب و هوای بسیار مناسبی برای این گیاهان دارد. به این درختان مانگرو هم می گویند. این درختان ویژ،ه نمک موجود در آب را به آب شیرین تبدیل می کنند.
اگر دما پایین تر از پنج درجه باشد، درختان مانگرو قادر به زنده ماندن نخواهند بود. در هنگام مد دریا این گیاهان در آب فرو می روند و در هنگام جزر از آب خارج می شوند. برای رسیدن به این جنگل ها باید بعد از رسیدن به جزیره هرمز با قایق خود را به مقصد برسانید.
قلعه پرتغالیها
در هنگام حمله پرتغالی ها به ایران بندرعباس و جزیره هرمز توسط لشکر آن ها تصرف شدند. در همین زمان بود که این قلعه در این مکان ساخته شد. قلعه مورد نظر دیوارهای بسیار مستحکمی دارد و در آن توپ های جنگی دیده می شود.
یک بازارچه محلی در نزدیکی این قلعه برپا می شود که محلی مناسب برای خرید انواع سوغات هرمز است. از معروف ترین سوغات این ناحیه می توان به سوزن دوزی اشاره کرد. همین طور در صورتی که به این ناحیه سر زدید بازدید از آب انبار آن را هم فراموش نکنید.
دره رنگینکمان
این دره همانند تابلویی است که توسط طبیعت ایجاد شده است. از ویژگی های شگفت انگیز این دره این است که رنگ هایی که در خاک آن وجود دارند به 70 عدد می رسند. از جمله این رنگ ها می توان به نارنجی، سرخ، زرد، بنفش، سفید و .. اشاره کرد. املاح متعددی در خاک های این ناحیه وجود دارند.
سنگ های کمیاب فلزی در این ناحیه وجود دارند که در کل آسیا منحصربه فرد به شمار می روند. این سنگ ها شامل اولیژیست، مگنتیت و هماتیت می شوند که جنس آن ها از اکسید آهن است.
از این خاک ها برای درست کردن صنایع دستی یا مواد دارویی استفاده می کنند. هرچند باید توجه داشت که برداشت بیش از حد باعث از بین رفتن طبیعت این منطقه می شود. در دره رنگین کمان یک سنگ دو دست وجود دارد که گویی به سمت آسمان بلند شده است.
دره مجسمه های جزیره هرمز
این دره که به دره تندیس ها هم معروف است شگفت انگیزترین بخش جزیره هرمز به شمار می رود. نزدیکی دره مجسمه ها به آب های دریا باعث شده تا در گذر زمان سنگ های آن دچار فرسایش شوند و همین موضوع سبب شده تا شکل های مختلفی در آن ایجاد گردد.
محققان عمر دره مجسمه ها را میلیون ها سال تخمین زده اند. برای رسیدن به این دره باید با استفاده از تابلوهای راهنما به بخش غربی جزیره بروید. داخل دره از مسیرهای باریکی ایجاد شده است و بهترین مکان برای گرفتن عکس به شمار می رود. همچنین به دلیل اینکه این جزیره میلیون ها سال قدمت دارد، در نتیجه خاک آن از نظر زمین شناسان بسیار با ارزش است.
فرش خاکی در جزیره هرمز
این فرش خاکی نمایانگر فرهنگ جزیره هرمز است. از آن جا که خاک های این جزیره بسیار رنگارنگ هستند، در نتیجه در این فرش نیز از رنگ های مختلفی مانند سبز، سرمه ای، قهوه ای، سرخ و … استفاده می شود.
در فرش تصاویری حاوی نخل های این جزیره هم به تصویر کشیده شده اند. این فرش از جذاب ترین دیدنی های جزیره است که سالانه گردشگران زیادی از آن بازدید می کنند.
غار مراقبه (الهه نمک)
این غار به دلیل آرامشی که در آن حکم فرما است، به این نام مشهور شده است. غار مراقبه حاوی بلورهای نمکی است که باعث می شوند، سروصدای محیط گرفته شود. البته باید توجه داشته باشید که بازدید از این غار تنها برای غارنوردان مناسب است.
خاک های این ناحیه رنگ های متنوعی دارند. این غار به اسم دره نمک تبرزن هم معروف است. ناحیه ای که این غار وجود دارد، از تپه های رنگی پوشیده شده است که علت آن وجود مواد معدنی مختلف است. برای جدا کردن نمک از سنگ ها مردم محلی از تبر استفاده می کردند، به همین دلیل اسم تبرزن را برای آن انتخاب کرده اند.
مردمی که در این منطقه زندگی می کنند نسبت به این غار احترام زیادی دارند، به همین خاطر نام آن را غار الهه نمک انتخاب کرده اند. کوهی که در این ناحیه وجود دارد هم کوه الهه نمک می نامند که یک غار در آن قرار گرفته است.
اگر علاقمند به بازدید از این غار هستید، باید در ابتدا به صورت سینه خیز وارد آن شوید، سپس بعد از مدتی به یک تالار کوچک خواهید رسید که در آن بلورهای نمک وجود دارند.
بدون دیدگاه