پارسیان_بندرمقام
در سفر به پارسیان بدانید:
- جغرافیای پارسیان: پارسیان از نظر جغرافیایی، در منطقهای گرم و خشک قرار دارد. آب و هوای این شهرستان در تابستانها گرم و خشک و در زمستانها معتدل است.
- جمعیت پارسیان: براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت شهرستان پارسیان برابر با ۵۰٬۵۹۶ نفر بودهاست. این جمعیت در قالب ۱۱ دهستان و ۲ شهر (پارسیان و سیریک) ساکن هستند.
- دین و مذهب مردم پارسیان: مردم پارسیان اکثرا مسلمان و از پیروان مذاهب شیعه و سنی هستند.
- زبان و نژاد مردم پارسیان: زبان مردم این منطقه فارسی است و با گویشهای مختلف با هم سخن میگویند. در برخی از روستاها مردم به زبان عربی با یکدیگر صحبت میکنند.
- اقتصاد پارسیان: اقتصاد پارسیان بر پایه کشاورزی و صید و صیادی است. عمده محصولات کشاورزی این منطقه گوجهفرنگی، تنباکو، سبزیجات و خرما است. در گذشته، مردم این منطقه خرما و غله را به سایر کشورها صادر میکردند.
- آدرس بندر مقام: غرب استان هرمزگان، کیلومتر ۱۷۰ جاده بندر لنگه به پارسیان، رستاق، جاده بندر مقام، بندر مقام
- مردمان بندر مقام بسیار خونگرم و مهماننواز هستند. در گوشه و کنار این بندر لنجهای چوبی خودنمایی میکنند. سواحل بندر مقام برای شنا و تفریحات آبی مختلف موقعیت مناسبی دارند. در این بندر اسکله عمومی برای تردد مسافران با کشتی و قایق وجود ندارد؛ هرچند با توجه به افزایش تردد از این بندر به جزایر اطراف، ضرورت احداث آن احساس میشود. در حال حاضر، مسافران بهصورت سنتی و با قایقهای محلی از بندر مقام بهسمت جزیره لاوان رفت و آمد میکنند.
- معروفترین جاذبه طبیعی بندر مقام ساحل مکسر نام دارد. بکری و زیبایی این ساحل سبب شهرت بالای آن در سالهای اخیر، بهخصوص میان طبیعتگردان شده است. در سواحل مکسر بندر مقام کوهستانهای بلند در تلاقی با آب شور خلیج فارس و فرسایش سالیان طولانی، مناظری زیبا خلق کردهاند. مکسر معنای شکسته و خردشده میدهد و شکل ظاهری صخرههای این منطقه سبب نامگذاری این ساحل به نام مکسر شده است.
گردنه بندر مقام به دلیل طبیعت خاصی که دارد، سالیانه توجه بسیاری از افراد را به خود جلب می کند. با توجه به موقعیت جزیره مقام، مسیر دسترسی به این جزیره از شهرهای مختلف اطراف امکان پذیر است. یعنی اگر در هر یک از شهرهای بوشهر، بندرعباس، بندر چارک، بندر لنگه، قشم اقامت داشته باشید طی یک تا دو ساعت می توانید به بازدید از مقام هرمزگان و جاده ساحلی گردنه مقام بپردازید
اگر قصد سفر به صورت زمینی و با ماشین را دارید، میتوانید از بندر عباس تا بندر لنگه و مقام را طی مسافت حدودا ۲ ساعته در جادهای زیبا و خاص طی نمایید. همچنین میتوانید با پرواز به بندر لنگه رفته، فاصله بندر لنگه تا مقام را با ماشین طی مسیری کوتاه بروید. جاده بندر مقام گردنه عشاق نیز یکی دیگر از جاده های زیبا در بین جاهای دیدنی گردنه بندر مقام است که حتما به بازدید از آن بپردازید.
یکی از زیباترین جادههای ساحلی کشور، جاده بندر مقام میباشد که تلاقی کوه و دریا را رقم میزند
جاده پارسیان به بندر مقام را از دست ندهید که یکی از قشنگ ترین جاذبه های بندر مقام است
از بندرعباس تا بندر مقام چند کیلومتر است؟
برای رسیدن به بندر مقام هرمزگان از مبدا بندرعباس باید مسافت ۳۴۰ کیلومتری را طی کنید.
بندر مقام کجاست؟
بندر مقام از توابع بخش شیبکوه بندرلنگه است که در استان هرمزگان قرار دارد.
راههای رسیدن به بندر مقام چیست؟
این بندر فرودگاه ندارد و بسته به اینکه از کدام سمت وارد استان هرمزگان شوید، باید مسیر خود را تعیین کنید.
معروف ترین جاذبههای دیدنی بندر مقام هرمزگان چیست؟
تنگه عشاق، ساحل مکسر، بندر پارسیان، جزیره شیدور و…
جاذبههای گردشگری و دیدنیهای بندر مقام
زیباترین جزیرهها، سواحل و بندرگاههای جنوبی ایران در اطراف بندر مقام جای گرفتهاند. جالب است بدانید که تمام جاذبههای گردشگری فاصله کوتاهی تا بندر مقام دارند و در سفر به این بندر حتماً زمانی را به بازدید از جاهای دیدنی اطراف بندر مقام اختصاص دهید. در ادامه با ما همراه باشید تا برخی از مشهورترین جاهای دیدنی و جاذبههای گردشگری اطراف بندر مقام را به شما معرفی نماییم.
گردنه عشاق: یکی دیگر از جاذبههای طبیعی و گردشگری بندر مقام که در مسیر جاده بستانو واقع گردیده است گردنه عشاق است. گردنه عشاق تقریباً در فاصله ۲۰ کیلومتری از بندر مقام قرار دارد و از زیباترین سواحل صخرهای در نزدیکی بندر مقام است. صخرههای بلند گردنه عشاق چشماندازی زیبا از سواحل خلیج فارس و مناظر را به بیننده ارائه مینماید. بهترین زمان برای بازدید و استفاده از طبیعت و مناظر فوقالعاده گردنه عشاق، هنگام غروب خورشید است.
در گردنه عشاق میتوانید زیباترین تصاویر از سواحل صخرهای را با دوربین عکاسی خود ثبت کنید. جالب است بدانید که بعضی شبهای زمستانی ازدحام فیتوپلانکتونها سبب درخشش سواحل ماسهای گردنه عشاق میشوند و صحنهای غیر قابل توصیف را خلق میکنند. همچنین منطقه گردنه عشاق برای علاقهمندان به صخرهنوردی نیز گزینه مناسبی است؛ اما برخی بخشها به دلیل مجاورت با آب دریا در طول سالیان طولانی توخالی شدهاند.
ساحل مکسر: یکی از بهترین و معروفترین جاذبههای طبیعی گردشگری بندر مقام ساحل صخرهای مکسر است. ساحل مکسر معروفترین جاذبه طبیعی بندر مقام در سه کیلومتری شمال غربی بندر مقام است و از بکرترین سواحل صخرهای غرب استان هرمزگان هم محسوب میشود. بکری و زیبایی خارقالعاده ساحل مکسر دلیل شهرت بالای آن در سالهای اخیر، مخصوصاً در میان طبیعتگردان شده است. در سواحل مکسر بندر مقام کوهستانهای بلند در تلاقی با آب شور خلیج فارس و فرسایش سالیان طولانی، مناظری زیبا و وصفناپذیری را خلق کردهاند. کلمه مکسر به معنی شکسته و خردشده است. شکل ظاهری صخرههای این ناحیه دلیل نامگذاری این ساحل به نام مکسر شده است.
پیادهروی ساحلی، عکاسی، کمپ در طبیعت و تماشای غروب و آسمان شب برخی از تفریحات جذاب در ساحل مکسر هستند که مسافران با انتخاب هر کدام از این موارد میتوانند لحظات خاطرهانگیزی را از سفر به بندر مقام برای خود یادگار داشته باشند. جالب است بدانید که؛ ساحل مکسر بخشی از شهرت خود را به دلیل دست نخوردگی به دست آورده است. اما امروزه متأسفانه به دلیل ازدحام گردشگران در این منطقه دیگر این ساحل چندان بکر نیست. احترام به حریم ساحلی این نواحی و اکوسیستم منطقه سبب حفظ ساحل مکسر بهعنوان یکی از گنجینههای ارزشمند در کرانه خلیج فارس خواهد بود.
جزیره شیدور: جزیره شیدور یکی از جاذبههای گردشگری نزدیک به بندر مقام است که با نام جزیره مارو هم شناخته میشود. جزیره شیدور از بکرترین مناطق جنوبی ایران و خالی از سکنه است. جزیره شیدور چهارمین تالاب بینالمللی هرمزگان و تنها آبسنگ مرجانی حفاظتشده در ایران است.
همچنین جزیره شیدور در سال ۱۹۹۹ میلادی بهعنوان چهارمین تالاب بینالمللی هرمزگان معرفی شده است. نکته جالب توجه در مورد جزیره شیدور این است که؛ جزیره کوچک شیدور در گذشته مملو از مارهای سمی بوده است. به همین دلیل بومیان مناطق اطراف جزیره شیدور را با نام جزیره مارو یاد میکنند.
بد نیست بدانید که در جزیره شیدور هیچ امکانات و خدمات رفاهی وجود ندارد. گردشگران در طول سالهای گذشته فقط برای لذت از آرامش منطقه به جزیره شیدور میروند. ماهیگیری، پیادهروی در سواحل بکر، پرندهنگری و عکاسی از مهمترین تفریحات جزیره شیدور هستند که گردشگران از انجام این فعالیتها لذت میبرند. پوشش گیاهی جزیره شیدور فقط یک گیاه بنام شورپسند است که در برابر کم آبی بسیار مقاوم است. دسترسی به جزیره شیدور از بندر مقام و جزیره لاوان ممکن است. بیشتر سواحل جزیره شیدور را سواحل صخرهای تشکیل میدهند و این منطقه تنها حوزه آبسنگ مرجانی حفاظتشده در کرانه خلیج فارس در ایران است.
جاده بستانو: جاده بستانو که با نام جاده مقام بستانو نیز شناخته میشود، یکی از جاذبههای گردشگری بندر مقام است که در سمت غربی بندر مقام واقع شده است. در واقع جاده بستانو، ساحلی است که در جوار خلیج فارس امتداد دارد. طول جاده بستانو تقریباً ۵۶ کیلومتر است. جاده بستانو، بندر مقام را به بندر پارسیان متصل میکند. در طول مسیری که در جاده بستانو طی میکنید؛ زیباترین جاهای دیدنی اطراف بندر مقام را خواهید دید.
جاده زیبای بستانو از یک طرف به کوهستانهای پر پیچ و خم و از سمت دیگر به آبهای زیبای خلیج فارس محدود میشود. جاده بستانو تقریباً ۲۰ سال پیش افتتاح و به بهرهبرداری رسیده است. کوهستانهای جاده بستانو از زیباترین مناظر طبیعی غرب استان هرمزگان هستند که به دلیل مجاورت با دریا در طول سالیان طولانی،تحت تأثیر فرسایش قرار گرفتهاند. جالب است بدانید که؛ در برخی قسمتهای جاده بستانو مناظر کوهستانها بسیار عجیب هستند و اشکالی خاص دارند. بدون شک بازدید از جاده بستانو و جاذبههای آن، خاطراتی بهیادماندنی از سفر به بندر مقام را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
بندر پارسیان: در ادامه معرفی جاهای دیدنی بندر مقام به بندر پارسیان میرسیم. بندر پارسیان در فاصله ۵۵ کیلومتری از بندر مقام و در انتهای مسیر جاده بستانو قرار گرفته است. بندر پارسیان هم مانند دیگر روستاها و بندرهای اطراف بندر مقام و استان هرمزگان به دلیل سواحل زیبا و صخرهای که در دل خود جای داده است، مشهور شده است. ساحل پارسیان زیباترین تصاویر از تلاقی کوهستان و دریا را برای بازدیدکنندگان خود به نمایش گذاشته است. شهر کوشکنار و جاهای دیدنی آن از مهمترین جاذبههای تاریخی و طبیعی بندر پارسیان است که میتوان به آنها اشاره کرد. شهر کوشکنار از تاریخیترین مناطق گردشگری غرب هرمزگان است.
جزیره لاوان: یکی از بزرگترین جزایر خلیج فارس و جزایر قشم و کیش، جزیره لاوان است. لازم به ذکر است که تنها راه ممکن برای دسترسی به جزیره لاوان، بندر مقام است. جزیره لاوان سواحلی ماسهای، مرجانی و صخرهای را در کرانه خلیج فارس در دل خود جای داده است. سواحل ماسهای منحصربهفرد، جزیره لاوان را به یکی از زیباترین سواحل جنوبی ایران مبدل کرده است. جزیره لاوان، زیستگاه و محل تخمگذاری یکی از گونههای کمیاب حیات وحش، یعنی لاکپشتهای پوزه عقابی است. گوسفندان وحشی و آهوی جبیر نیز از دیگر گونههای جانوری در جزیره لاوان هستند. البته هرچه از بخش مسکونی جزیره لاوان به سمت حومه نزدیک شوید، مناطق بکرتری با مناظری فوقالعاده را خواهید دید.
جزیره لاوان در گذشته با نام شیخ شعیب مشهور بود ولی در سال ۱۳۷۷ به لاوان تغییر نام داد. صید مروارید در جزیره لاوان از گذشتههای دور متداول بود. امروزه ماهیگیری بعنوان مهمترین فعالیت اقتصادی بومیان جزیره انجام میشود. در سفر خود به بندر مقام، اگر از جمله افراد طبیعتگردی هستید که به اتراق در سواحل زیبا علاقه دارند؛ جزیره لاوان یکی از بهترین گزینهها برای شما محسوب میشود. بهترین زمان برای گشتوگذار در جزیره لاوان، ماههای پایانی سال است.
روستای زیارت: روستای زیارت در غرب بندر مقام و از دیگر جاذبههای گردشگری بندر مقام است. روستا زیارت در فاصله ۴۴ کیلومتری از بندر مقام واقع شده است و از توابع بندر پارسیان و شهرستان کوشکنار است. بنابراین روستای زیارت در فاصله کوتاهی تا روستاهای کوشکنار و بستانو است و دسترسی راحتی دارد. روستای زیارت طبیعتی بکر در کرانه خلیج فارس را به گردشگران و مهمانان خود ارائه میدهد. جالب است بدانید که؛ روستای گرمسیر زیارت امکان اقامت در اقامتگاه بومگردی و خانههای محلی نزدیک به ساحل را برای مهمانان خود آماده و مهیا کرده است.
سواحل زیبای خلیج فارس در جوار روستای زیارت مثل بقیه کرانههای اطراف مناظری بسیار تماشایی را خلق کردهاند. سراسر روستا زیارت را نخلستانهای بلند پوشانده است. انواع صنایع دستی حصیری از جمله زیراندازها، سبدهای تزیینی، بادبزنهای رنگارنگ و کلاههای متنوع بهترین گزینه برای سوغات از سفر بندر مقام محسوب میشوند. روستای زیارت نسبت به سایر مناطق اطراف خود آب و هوایی ملایمتر دارد و به همین دلیل گردشگران زیادی در سفر به غرب هرمزگان این روستا را برای اقامت و استراحت انتخاب مینمایند.
روستای مغدان: روستای مغدان تقریباً یکی از نزدیکترین جاهای دیدنی و تفریحی به بندر مقام است که در غرب بندر مقام و در فاصله ۳۵ کیلومتری بندر مقام قرار گرفته است. گردنه ریگی که از مشهورترین جاذبههای طبیعی این منطقه شناخته میشود، در نزدیکی روستای مغدان است. روستای مغدان در مسیر جاده بستانو قرار دارد. همچنین روستای مغدان فاصله خیلی کوتاهی با ساحل نیرم دارد. بهترین زمان برای بازدید از زیباییهای روستا مغدان فصلهای پاییز و زمستان است.
بدون دیدگاه